|
Powrót do listy newsów
Kuchnia.tv - Bohater główny: jedzenie
|
Aleksandra Zaręba
Kanał Kuchnia.tv ciągle się rozwija i również na wakacyjne miesiące przygotował wiele ciekawostek do wykorzystania w praktyce. Wakacje w Kuchni.tv zapowiadają się bardzo ci
|
|
Pierwsza z nich to program poradnikowy, z którego widzowie dowiedzą się, jak zdrowo się odżywiać i świetnie wyglądać. W drugiej serii gospodyni programu Anna Olson, znana widzom Kuchni.tv z programu „Na słodko”, zaprasza na wycieczkę do swojego rodzimego kraju – Kanady i proponuje przepisy na pyszne dania, przygotowywane z najświeższych produktów. W ramówce lipcowej znajdą też coś dla siebie amatorzy komedii romantycznych. „Miłość w spadku” to zabawna historia opowiadająca o młodej, ambitnej kobiecie, której życie pewnego dnia wywróciło się do góry nogami. Sierpień upłynie pod znakiem Chin, które, nie tylko z powodu olimpiady, są ważkim tematem. Kuchnia.tv zaserwuje dwa filmy dokumentalne opowiadające o chińskich kulinariach. Będą to: „Chińska sztuka ucztowania” i „Skarby kuchni chińskiej”. Pokażemy również serię „Kylie Kwong: Moje Chiny”, będącą kulinarno-nostalgiczną podróżą do kraju przodków popularnej szefowej kuchni. A szczególnie dla czytelników „TV-Sat Magazynu”, Witek Iwański, który został uhonorowany tytułem Odkrycie Kulinarne 2007, i gotuje w programie Dietosfera, podaje przepis na lipcowe upały, czyli: chłodnik migdałowy CHŁODNIK MIGDAŁOWY liczba porcji: 5, trudność: łatwe całe danie – energia – 1786 kcal, białko – 65,8 g, tłuszcz –122,3 g, węglowodany – 105,7 g, jedna porcja dania – 357 kcal Składniki: migdały blanszowane bez skóry 200 g, mleko 300 ml, orzechy nerkowca 20 g, orzechy laskowe 20 g, płatki migdałowe 20 g, śliwki suszone 20 g, jogurt naturalny 150 ml, miód gryczany 1-2 łyżki stołowe do smaku, filety z jednej pomarańczy, świeża mięta do dekoracji. Przygotowanie W mleku ugotować migdały blanszowane, zmiksować, przetrzeć. Do gotowej masy migdałowej dodać jogurt i doprawić miodem gryczanym. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Chłodnik podawać posypany prażonymi na patelni bakaliami, posypać pokrojoną śliwką i filetami pomarańczy. Smacznego.
Cały artykuł w lipcowym numerze... |
|
|
|