Powrót do listy newsów

Kuchnia.tv - Bohater główny: jedzenie
Aleksandra Zaręba

Kanał Kuchnia.tv ciągle się rozwija i również na wakacyjne miesiące przygotował wiele ciekawostek do wykorzystania w praktyce. Wakacje w Kuchni.tv zapowiadają się bardzo ci

Pierwsza z nich to program poradnikowy, z którego widzowie dowiedzą się, jak zdrowo się odżywiać i świetnie wyglądać. W drugiej serii gospodyni programu Anna Olson, znana widzom Kuchni.tv z programu „Na słodko”, zaprasza na wycieczkę do swojego rodzimego kraju – Kanady i proponuje przepisy na pyszne dania, przygotowywane z najświeższych produktów. W ramówce lipcowej znajdą też coś dla siebie amatorzy komedii romantycznych. „Miłość w spadku” to zabawna historia opowiadająca o młodej, ambitnej kobiecie, której życie pewnego dnia wywróciło się do góry nogami.
Sierpień upłynie pod znakiem Chin, które, nie tylko z powodu olimpiady, są ważkim tematem. Kuchnia.tv zaserwuje dwa filmy dokumentalne opowiadające o chińskich kulinariach. Będą to: „Chińska sztuka ucztowania” i „Skarby kuchni chińskiej”. Pokażemy również serię „Kylie Kwong: Moje Chiny”, będącą kulinarno-nostalgiczną podróżą do kraju przodków popularnej szefowej kuchni.
A szczególnie dla czytelników „TV-Sat Magazynu”, Witek Iwański, który został uhonorowany tytułem Odkrycie Kulinarne 2007, i gotuje w programie Dietosfera, podaje przepis na lipcowe upały, czyli: chłodnik migdałowy
CHŁODNIK MIGDAŁOWY
liczba porcji: 5, trudność: łatwe
całe danie – energia – 1786 kcal, białko – 65,8 g, tłuszcz –122,3 g, węglowodany – 105,7 g, jedna porcja dania – 357 kcal
Składniki:
migdały blanszowane bez skóry 200 g, mleko 300 ml, orzechy nerkowca 20 g, orzechy laskowe 20 g, płatki migdałowe 20 g, śliwki suszone 20 g, jogurt naturalny 150 ml, miód gryczany 1-2 łyżki stołowe do smaku, filety z jednej pomarańczy, świeża mięta do dekoracji.
Przygotowanie
W mleku ugotować migdały blanszowane, zmiksować, przetrzeć. Do gotowej masy migdałowej dodać jogurt i doprawić miodem gryczanym. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Chłodnik podawać posypany prażonymi na patelni bakaliami, posypać pokrojoną śliwką i filetami pomarańczy.
Smacznego.

Cały artykuł w lipcowym numerze...

 
Numer 407 Czerwiec 2024

Polecamy:
NIS-2: jak przygotować się do wprowadzenia nowej dyrektywy unijnej? >>

Anteny w telewizji naziemnej, pomiary i porównania >>

AVR-y, czyli regulatory napięcia (Dokończenie) >>

Funkcja sterowania głosem w dekoderach polsat box 4K i polsat box 4K lite - Część II >>

Spawarki światłowodowe INNO View X w xbest.pl >>

Teraz z Copilot dla Microsoft 365 możesz porozmawiać po polsku >>

Jubileuszowy OKTEL w krainie tajemnic >>

Fiberhost i INEA pozyskały kredyt na sieci światłowodowe >>

INEA z kolejną nagrodą >>

XXXI edycja Konferencji KIKE za nami >>

Stowarzyszenie Filmowców Polskich podpisało nową umowę z CANAL+ >>

Telewizja Polska ma nową Komisję Etyki >>

Kanał TV Puls w Polsat Box Go >>

The Walt Disney Company Polska i Grupa Polsat Plus przedłużają umowę >>

Gorące sportowe wakacje >>

Nowa aplikacja na Apple TV jest już dostępna >>

Wystartowały zdjęcia do pierwszej polskiej produkcji Disney+ >>

TinyTeen, LingoToons i LangLab w ofercie Pasjatv >>





Xbest_banner_TV-Sat_WWW.JPG

Eutelsat 380x70 tvsat-hotbird.jpg


ZTV_PL_baner2021_final_07.02.2021.JPG

Santec_banner_380x70.jpg


PFR plansza informacyjna poziom.jpg
Którą formę przekazu telewizji preferujesz?
 Naziemna DVB-T
 Satelitarna
 Kablowa
 Internetowa
                
 
 
Zdjęcie inżyniera